fbpx

Nakon što smo prije četiri dana objavili tekst o porodici iz Banjaluke koja 20 godina živi u podrumu jedne stambene zgrade u Banjaluci, redakciji našeg portala javile su se desetine čitalaca spremnih da pomognu.

Piše: Vanja Stokić

Dirnuti njihovom teškom sudbinom i izrazito lošim uslovima u kojima žive, čitaoci eTrafike obradovali su ovu porodicu mašinom za veš koja im je bila potrebna, kao i paketima hrane, higijene i sredstava za čišćenje. Takođe je plaćen dio dugova za struju i grijanje, kao i kompletni dugovi koje su imali u lokalnim prodavnicama.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda
Donirana mašina za veš

Građani su zajedno sa ekipom eTrafike obišli ovu porodicu, te se sami uvjerili u situaciju u kojoj se nalaze. U tri male prostorije i stanu od 45 kvadrata živi majka sa dva sina. Ona ima intelektualne poteškoće i nesposobna je za rad, dok je mlađi sin (21) rođen sa poteškoćama u razvoju. Stariji sin (25) je nezaposlen i zarađuje od nadničenja. Jedini stalni prihodi su im penzija pokojnog oca i dodatak za tuđu njegu i pomoć.

Donirana hrana i higijena

Hrane se u javnim kuhinjama, a stan im je tokom 2014. godine poplavio dva puta. Centar za socijalni rad i humanitarna organizacija “Mozaik prijateljstva” im pomažu u skladu sa svojim mogućnostima.

Posebno su nas dirnule priče prodavačica koje im daju hranu na veresiju. Kažu da uvijek uzimaju jednu ili dvije stvari, nikada više njih i nikada puno, da štede čak i kad pozajmljuju. Ističu da se radi o dobrim ljudima, kojima treba pomoći da se lakše nose sa svojim nedaćama.

Pročitajte i:

Život u neuslovnom podrumu i obroci iz javne kuhinje

Napiši komentar