fbpx

Pedesetosmi dan okupljanja u Banjaluci. Trg ispunjavaju građani sa podignutnom pesnicom, a preko razglasa dopiru riječi mir, dostojanstvo, istina i pravda. Složno pjevaju pjesmu “Klinac iz geta”, himnu grupe “Pravda za Davida”.

Piše: Vanja Stokić

Cilj okupljanja je samo jedan – vršenje pritiska na institucije kako bi se pronašli i kaznili svi učesnici u ubistvu Davida Dragičevića (21). Njegov otac, Davor Dragičević je za sve one koji tvrde da je smrt njegovog sina nesrećan slučaj, postavio na društvene mreže fotografije Davidovog tijela i povreda na njemu. One su ubrzo označene kao uznemirujuće, te uklonjene. Ipak, institucije RS očigledno ne dijele isto mišljenje jer još uvijek tvrde da u prvoj istrazi nije bilo propusta, kao i da se ne radi o ubistvu.

Podrži eTrafiku

Desetog maja Davor Dragičević je govorio na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, nakon čega je formiran Anketni odbor, sa zadatkom da sasluša osobe koje su učestvovale u prvoj istrazi. Za sada se njihovi iskazi nisu mijenjali.

“U Anketnom odboru se ne događa ništa, kao što se nije desilo ni u Skupštini. Desio se moj govor, ostalo je bio performans. Danas sam bio sa ombudsmenom za ljudska prava, uskoro imam i sastanak sa delegacijom jedne strane zemlje. Uskoro ću obavijestiti i sve zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dragičević danas na Trgu Krajine.

On je do sada Okružnom tužilaštvu Banjaluka predao 300 tužbi građana protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog ubice Davida Dragičevića. Takođe je pozvao građane da mu i dalje šalju tužbe na adresu.

“Sutra nosim 300 tužbi , u četvrtak 400, u petak 500 i od ponedjeljka iz početka. Imamo i druge vidove borbe, a to će oni uskoro da saznaju”, naveo je on.

Grupa “Pravda za Davida” 12. juna organizuje i dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuziju u Banjaluci.

Napiši komentar