Foto glasovi za mir: Interaktivna foto izložba uskoro u Banjaluci

0

„Održivi mir u lokalnim zajednicama“ naziv je izložbe fotografija koju Helsinški parlament građana Banjaluka organizuje u Američkom kutku 16. maja u 13 časova, u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“.

Radi se o pokretnoj, interaktivnoj izložbi od 32 fotografije, koje je snimilo 64 srednjoškolaca/ki učesnika/ca Boot kampova za mlade lidere/ice. Izložba je do sada bila održana u Modriči, Šamcu, Odžaku i Maglaju, nakon čega je stigla i u Banjaluku na završnu manifestaciju.

U junu 2017. godine Helsinški parlament građana Banjaluka je započeo realizaciju projekta „Foto glasovi za mir“, koji ima za cilj stvaranje prostora za umrežavanje, saradnju i zajedničke aktivnosti mladih ljudi usmjerene ka promociji interetničkog razumijevanja i dijaloga. Pored organizacije kampova, projekat obuhvata i izložbe fotografija na temu održivog mira, koje su nastale kao rezultat edukativnih radionica.

U sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ u toku 2017. godine organizovana su četiri “Boot kampa za mlade lidere/ice“. Kampovi su obuhvatali radionice na temu liderstva, komuniciranja, pomirenja, stereotipa i predrasuda i radionice fotografije, po specifičnoj photo-voice metodologiji koja predviđa upotrebu fotografije za svrhe zagovaranja promjena u lokalnoj zajednici. Učesnici kampova su bili srednjoškolci/ke od 16 do 25 godina iz lokalnih zajednica: Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak.

“Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvaranje izložbe u Američkom kutku, gdje ćete imati priliku da pogledate kako mladi u Bosni i Hercegovini vide procese pomirenja i održivi mir u svojim lokalnim zajednicama”, poručuju iz Helsinškog parlamenta.

Projekat “Foto glasovi za mir” je podržan od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.