fbpx

“Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva. Kazna za ovo djelo je do 45 godina zatvora”, podsjetio je danas javnost, po ko zna koji put, Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

Obraćajući se okupljenima na Trgu Krajine u Banjaluci, Davor Dragičević zahvalio je pripadnicima MUP-a RS i Tužilaštva koji mu pomažu.

Podrži eTrafiku

“Devedeset odsto njih je uz nas, daju mi činjenice i informacije. Desetog maja se obraćam u Skupštini i biću konkretan kao i do sada. Pitaću da li njima stalo do ovo države ili nama. Ko ste vi, ko smo mi? Mi smo ljudi, građani ove države koji žele da ostanu ovdje da žive, ali bez vas. Gospodo, mi nismo rušioci, već spasioci Republike Srpske”, istakao je Dragičević.

Obraćajući se inspektorima u civilu i osobama koje svakodnevno vrše pritisak na organizatore okupljanja, Dragičević je naveo kako se sa njima lako nosi.

“Ja sam misilo da ste pametniji. Lako se sa vama boriti, ne brinite se. Izgleda da ste postali porodični ljudi, počeli ste i žene voditi sa sobom”, kazao je on.

Kako navode organizatori, pritisci su svakog dana sve veći.

“Koriste se najpodlijim metodama. Od onih da slude Davora, do toga da sada više i ne kriju da nas prate, nego su tu oko nas i ujutro kad idemo na posao i uveče kada se vraćamo kuci. Narod je stisnuo njih, a oni stišću nas. Na njihovu žalost, očito nesvjesni da ukoliko bilo kome od nas išta urade, narod više ništa neće moći zaustaviti. Jer to će biti priznanje krivice. Svi smo napisali dokument, svako za sebe, koji smo poslali na nekoliko različitih adresa. U njemu potpisujemo da smo psihički stabilni, da nemamo suicidalne ideje, da imamo planove u životu koje želimo ostvariti i naveli smo imena ljudi koji će biti krivci ukoliko se nešto dogodi bilo kome iz grupe ‘Pravda za Davida’. Tako da, ako ‘zadesno’ neko slomi nogu, a da ne govorim šta više, doći će do istinskog ‘zadesa’ svih saušesnika zločina nad Davidom. Bujrum!”, naglasili su oni.

Podsjećajući prisutne na situaciju kada je na prvim danima okupljanja policajac sa Trga izvijestio “Šefe, sve ih je manje i manje”, članovi grupe “Pravda za Davida” imali su nekoliko poruka za šefa.

“Šefe, imam samo 19, a plašiš me se. Vidjećemo se za koju godinu.”

“Šefe, kad si već svratio sinoć, tamo u pozadini, mogao si izaći ovdje i priznati sve. Ne moraš bježati.”

“Šefe, dok se ti kupaš u moru, nas šalješ u Crkvenu.”

“Šefe, ne možeš ti sam protiv sebe, ali mi svi možemo protiv tebe!”

Napiši komentar