fbpx

Hiljade građana okupile su se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi podržale inicijativu “Pravda za Davida”. Skup je prošao bez ijednog incidenta, a podrška Banjalučanima je došla iz Fojnice, Kiseljaka, Sarajeva, Mostara, Modriče, Doboja…

Piše: Vanja Stokić

Prije početka programa organizatori su naveli da je po njihovim saznanjima pet autobusa zaustavljeno na samom ulasku u Banjaluku i nije im dozvoljen dolazak na okupljanje.

Podrži eTrafiku

Obraćajući se hiljadama ljude koji traže pronalazak i kažnjavanje ubica Davida Dragičevića (21), Davor Dragičević podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od samog ubistva.

“Gospodo! Filipe Ćulume, Željko Rađene i ukućani iz ulice Velibora Janjetovića, Željko Karanu, Dragane Lukaču, Darko Ćulume, Dalibore Vrećo i Darko Iliću, vi ste saučesnici i ubice. Ubili ste ga 26. marta na konferenciji za medije, sa montiranim zločinima, sada to sigurno znam. Samo pokušajte još jednom da to uradite!”, istakao je Davidov otac.

On je podsjetio i na izvještaj jednog od policajaca, koji je tokom prijašnjeg okupljanja na Trgu obavijestio “Šefe, sve ih je manje i manje”.

“E nećemo, šefe. Sve nas je više i više! Tek smo počeli! A vi ste, gospodo, započeli! Moj sin je nosio transparent za Nikolu Đurovića i Jovana Arbutinu, sad mi nosimo za njega. Nećemo da ikada više iko nosi transparent! Njima smo svi teroristi i obavještajci zato što radimo za našu djecu i našu državu, za pravdu!”, naglasio je Dragičević.

Foto: Buka

Organizatori skupa naveli su da današnji datum nije slučajno odabran i da on u ovom procesu ima veliku ulogu.

“Mi znamo zašto smo danas ovdje, nama je svima ovaj datum jasan. Oni znaju da mi znamo šta su uradili ove noći. Do prije mjesec dana sam imala samo jedno dijete, sada imam 12 prekrasnih, ponosnih, Davidovih! Ova grupa nije stranačka, nije obojena nijednom bojom, ova djeca su samo Davidova! Oni traže samo jedno – pravdu i istinu, ko je ubio njihovog druga! Shvatite već jednom, mi nećemo odustati”, poručila je jedna od organizatorki okupljanja.

Podsjećajući javnost da grupu “Pravda za Davida” pokušavaju označiti kao teroriste i rušioce vlasti, jedna od članica Daniela Ratešić naglasila je da su pripadnici ove grupe isključivo ljudi.

“Danas na trgu nemamo ljude podijeljene u torove, u koje nas uporno guraju. Nemamo nacije, političke podjele, rasne i vjerske obojenosti. Vi ste danas jedna duša. Vi ste jedan veliki David, koji će pobijediti sada već malog Golijata”, navela je ona, te podsjetila da se okupljanje u ponedjeljak, 23. aprila, seli pred Tužilaštvo, u 15 časova.

“To je mjesto odakle zločinci odlaze nekažnjeni”, rekla je ona za kraj današnjeg okupljanja.

Napiši komentar