fbpx

David Dragičević iz Banjaluke umro je nasilnom smrću 18. marta u 4 sata. Uzrok je utapanje, a na glavi i tijelu je imao hematome. To je zvanična izjava specijaliste sudske medicine Željka Karana, navedena na potvrdi o smrti, koju je Davidov otac Davor Dragičević danas dijelio građanima na Trgu Krajine. Ipak, javnost sumnja i u ovu tvrdnju institucija.

Piše: Vanja Stokić

Kako najavljuje, Dragičević će svakog dana objavljivati po jedan dokument koji ima o smrti svog sina.

Podrži eTrafiku

“Prvi obdukcioni nalaz gospodina Karana je stigao, ali je nepotpun jer nedostaje foto-dokumentacija. Svi koji su na bilo koji koji način povezani sa nestankom i ubistvom Davida Dragičevića biće gonjeni krivično, jer su saučesnici u ubistvu. Bez obzira ko su!”, istakao je Dragičević u obraćanju okupljenima.

On je iskoristio priliku da svoje sugrađane pita i da li vjeruju da je njegov sin ubijen 18. marta u 4 sata, kako je navedeno u ovom dokumentu. Niko nije podigao ruku.

David Dragičević (21) nestao je 18. marta, u ranim jutarnjim časovima, nakon čega su za njim tragali porodica, prijatelji, sugrađani i policija. Njegovo tijelo je pronađeno nakon šest dana u koritu rijeke Vrbas. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je na konferenciji za novinare saopštilo Davidovo kretanje u noći nestanka, te rekonstruisalo navodne događaje. Novinarima je saopšteno koje lokale je posjetio, kojim ulicama se kretao, pa čak i u kojoj pekari je kupio burek. Istraga je otišla tako daleko da je Dragičevića povezala sa pljačkom kuće te noći, te ga optužila da je ukrao laptop, čakiju, USB i 200 KM. Takođe je tvrđeno da su u Davidovim džepovima pronađeni ukradeni predmeti, kao i ključevi kuće koju je navodno opljačkao. Kasnije je saopšteno i da su u njegovoj krvi pronađeni narkotici.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić tada je izjavio kako je David vjerovatno pao u rijeku Crkvenu, i tako poginuo, pa ga je voda odnijela do mjesta na kome je pronađen. Sve ovo je građanima Banjaluke od početka zvučalo nevjerovatno jer Crkvena ima izrazito nizak vodostaj i ne može nositi tijelo sve do mjesta na kome je pronađeno. Takođe, građani koji žive pored Crkvene ističu da je njeno korito puno pacova, koji bi tokom šest dana unakazili tijelo, što se nije desilo.

Specijalista sudske medicine Željko Karan je i tada izjavio da je na Davidovom tijelu pronašao krvne podlive na čelu, jagodicama, kukovima, šakama, koljenima… On se tada takođe ogradio i rekao da ne može utvrditi da li je David utopljen namjerno, te da li su u tome učestvovale druge osobe.

Zanimljivo je da je Karan na konferenciji za medije istakao da Davidova odjeća nema oštećenja, dok je njegov otac Davor Dragičević više puta javno isticao da su pantalone bile pocijepane na koljenima, u šta se uvjerio prilikom identifikacije tijela.

Tražeći pravdu za Davida, građani Banjaluke, Prijedora, Brčkog, Gradiške, Prnjavora… okupljaju se svakog dana u 18 časova, čime šalju nedvosmislenu poruku da ne vjeruju informacijama koje im serviraju institucije, te da neće odustati dok se ne pronađu ubice ovog mladića.

 

 

Napiši komentar