fbpx

Stotine građana okupile su se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi zapalili svijeće za nastradalog Davida Dragičevića (21) i poslali poruku vlastima da ne vjeruju u policijske izvještaje, već zahtijevaju da se krivci pronađu i kazne.

Piše: Vanja Stokić, foto: Goran Cvjetković

David Dragičević nestao je 18. marta, u ranim jutarnjim časovima. Posljednji put je viđen oko 3:30, a od tada su za njim tragali porodica, prijatelji, sugrađani i policija. Njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti utapanje, ali i da je imao povrede zadobijene prije smrti. Međutim, istraga ga optužuje da je u noći nestanka opljačkao jednu kuću, nakon čega je skočio u rijeku Crkvenu. Inače, vodostaj te rijeke je uvijek jako nizak, pa ostaje nejasno zašto je navodno skočio baš u tu rijeku.

Podrži eTrafiku

Davidov otac Davor Dragičević večeras je naglasio da se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena.

“Zločin se dogodio, nikoga ne okrivljujem, samo želim istinu i pravdu. Dijete je ubijeno! Moramo ih naći, ako ih ne nađemo ovo nije država i ovdje niko više ne treba živjeti”, naveo je on, dodajući da policija nije pretresla njegovu kuću.

“Niko u moju kuću nije ušao da provjeri Davidovu sobu. Niko nam se nije javio, ne znam ni da li su stvari izuzete.  Moje dijete niko ne može vratiti, ja želim krivce. Ne jednog već sve koji su upleteni. Moramo ih naći radi nas i radi vas, radi ove države”, rekao je on.

Kod Davida su pronađeni ukradeni predmeti iz kuće, a njegov otac navodi da postoji snimak na kome David ulazi i izlazi iz te kuće, sa razmakom od 50 minuta. Mladićeva majka, Suzana Radanović sve dovodi u pitanje.

“Zamislite da on 50 minuta pljačka kuću, žena čuje da je neko dole i ne izlazi. Žive sa djetetom, a niko ne dolazi da vidi ko hoda po kući. Ako je ušao u tu kuću, on je pozvan. Na snimku on izlazi šepajući. Nije rađen uviđaj pljačke. Kada je ujutru policija došla, niko nije uradio uviđaj”, ističe ona.

Radanovićeva naglašava da njenog sina nije ubila jedna osoba, već više njih.

“Jedan čovjek nije mogao ono uraditi. Mir ne mogu naći dok se ne nađe ko je moje dijete ubio i bacio u rijeku”, rekla je.

Davidov otac ističe da posjeduje snimke sa nadzornih kamera koje je sam prikupio, kao i prijeteće poruke koje je njegov sin dobijao.

“David nije imao nijedne modrice na sebi kada je posljednji put viđen, imamo svjedoke. Imam previše informacija, dobićete ih sutra ili prekosutra. Sve ću dokumentovati. Složiću hronologiju događaja, od trenutka njegovog izlaska iz kuće”, kazao je, dodajući da se nekoliko Davidovih drugova plaši za svoju bezbjednost.

Okupljanje na Trgu je zakazano i za sutra, takođe u 18 časova.

Napiši komentar