fbpx

Parkiranjem na trotoare i rampe vozači nam ugrožavaju živote, jer postoji opasnost da ćemo nastradati ukoliko siđemo na kolovoz.

Ovim riječima je Radenko Stjepanović objasnio problem nesavjesnih vozača i probleme koje oni stvaraju osobama sa invaliditetom. Stjepanović je korisnik kolica, a večeras je primio drugu nagradu u sklopu konkursa fotografija “Ne staj mi na put”, koji je organizovalo udruženje mladih sa invaliditetom “InfoPart” iz Banjaluke.

“Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem na ovom konkursu jer se svakodnevno susrećem sa ovakvim pojavama. Stalno se dešava da su vozila parkirana na trotoarima ili prelazima, imao sam slučajeva i da se vozači svađaju sa mnom. Oni moraju voditi računa da postoje osobe sa invaliditetom koje trebaju proći trotoarima, kao i majke sa malom djecom”, naveo je on prilikom večerašnje dodjele nagrada i otvaranja izložbe u banjalučkom Staklencu.

Podrži eTrafiku

“Ne staj mi na put” je projekat koji je za cilj imao podizanje svijesti vozača o njihovim greškama, kako bi se počeli savjesno ponašati. Na konkurs je stiglo oko 70 radova od 15 autora, saznajemo od predsjednice Skupštine udruženja “InfoPart” i koordinarke projekta Tijane Ćup.

“Projekat smo pokrenuli uz finansijsku pomoć Grada Banjaluka. On za cilj ima podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju da nepropisnim parkiranjem stvaraju problem u kretanju licima sa invaliditetom, ali i svih ostalih građana. Ne samo da nam predstavljaju prepreku u kretanju već nam i ugrožavaju život”, kazala je ona.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i komandir policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Dragan Milošević, koji je apelovao na sve vozače da se pridržavaju propisa, naročito onih koji se odnose na ugrožavanje kretanja pješaka i osoba sa invaliditetom.

“Tokom ove godine registrovano je 2.145 nepropisnih parkiranja. Dešava se da osobe sa invaliditetom prijavljuju ovakve prekršaje, a mi ih pozivamo da se jave na naše telefone ukoliko imaju problem u saobraćaju. Policija će izaći na teren, sankcionisati vozača i ukloniti takvo vozilo. Ono otežava život osobama sa invaliditetom, a svakako ugrožava i druge učesnike u saobraćaju”, naveo je on.

Na konkurs je stiglo i nekoliko fotografija koje prikazuju upravo policajce kako krše saobraćajne propise parkirajući se na trotoare, rampe i mjesta za osobe sa invaliditetom. Fotografije možete pogledati u Staklencu do 06. decembra.

ne staj mi na put (7) ne staj mi na put (8) ne staj mi na put (5) ne staj mi na put (6) ne staj mi na put (3)

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar