fbpx

U dekanatu Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci danas je svečano potpisan sporazum o saradnji i stipendiranju najboljih studenata sa kompanijom “Rapić” iz Gradiške.  Sporazum su potpisali dekan fakulteta prof. dr Nikola Mićić i direktor kompanije Vojislav Rapić.

Direktor kompanije, gospodin Vojislav Rapić, obratio se medijima sa željom da naglasi važnost stručnog kadra u poljoprivrednoj proizvodnji, čime se njegova kompanija bavi već duži niz godina.

“Ideja je da zajedničkom saradnjom dođemo do novog stručnog kadra koji bi već u prvim radnim danima bio spreman na nove poslovne izazove”, naveo je Rapić.

Podrži eTrafiku

Projekat stipendiranja počinje sa najmanje tri studenta završne godine Poljoprivrednog fakulteta, a najboljima je po završetku studija omogućeno i zaposlenje u kompaniji Rapić.

“Mi smo fakultet koji je formirao kadar, oko čega je intenzivno rađeno u proteklih 10 godina, stoga mislim da je pohvalna informacija da je 22 naših studenata poslato na usavršavanje u inostranstvo. Oni su magistrirali i doktorirali na univerzitetima u Njemačkoj, Sloveniji, Belgiji, Italiji i Švedskoj. O respektabilnosti našeg kadra svjedoči i to da imamo 45 doktora nauka u stalnom radnom odnosu. Mislim da je neophodna saradnja sa jednom ovako moćnom firmom kao što je ‘Rapić’. Ovo je jako važan trenutak, ali i nama priznanje da možemo sa jednom ovako velikom kompanijom da napravimo saradnju i da krenemo dalje”, izjavio je dekan Poljoprivrednog fakulteta Nikola Mićić.

Mišljenje studenata jeste da je ovo velika motivacija u njihovom školovanju. Zainteresovanost za rad u stuci poslije fakulteta definitivno postoji, a ostaje nada da će saradnja uroditi plodom i da će nastaviti još duže vrijeme.

eTrafika.net – Nikola Zgonjanin

Napiši komentar