(FOTO) BiH u razglednicama: Nekadašnji izgled bh. gradova

0

Portal eTrafika.net uz stare razglednice vraća vas u prošlost i dočarava nekadašnji izgled bh. gradova.

Duh nekadašnjeg Jajca

Ovaj put smo izabrali Jajce, a na narednim razglednicama možete vidjeti kako su nekada izgledali čuveni vodopad, tvrđava, jezero…

Motivi nekadašnjeg Sarajeva

Stare razglednice čuvaju nekadašnji izgled mjesta iz kojih potiču i tako podsjećaju i prenose sliku o nekim davnim vremenima. Ovoga puta, razglednicama sa motivima starog Sarajeva, vratićemo vas  u prošlost ovog grada.

Stare slike Stoca

Stare slike mjesta i predjela koja danas ne postoje ili izgledaju potpuno drugačije u nama bude sjetu. Bilo da se sjećate kako je to nekada bilo ili vam te slike svjedoče o vremenu koje mijenja sve, na stare fotografije nećete ostati ravnodušni. Ovoga puta slikama se vraćamo u prošlost Stoca, mjesta u Hercegovini koje i danas čuva prve tragove života na tom prostoru.

Zabilješke nekadašnjeg Prijedora

Ovoga puta starim razglednicama vraćamo vas u prošlost Prijedora. Za one koji znaju, evo prilike da se podsjete kako je Prijedor izgledao nekad, oni koji ne znaju mogu da vide.

Pozdravi iz stare Bijeljine

Iako su razglednice kao nekadašnji simboli pozdrava i poruka iz nekog mjesta izgubile tu svoju funkciju, one danas stoje kao svjedoci prošlih vremena i dijelova gradova koji više ne postoje ili su izmijenili svoj izgled. Ovaj put predstavljamo stare razglednice iz Bijeljine.

Obilježja Mostara nekad i sad

Da je zub vremena ostavio dubok trag u gradu Mostaru, svjedoče i stare razglednice koje prikazuju obilježja grada kako su izgledala nekad, potpuno drugačije. Stari grad, Stari most, Velika tepa.. čaršija i u njoj kenjac. Slikama vas vraćamo u prošlost Mostara.

Pozdrav iz Prnjavora

Zahvaljujući blogu www.starerazglednice.blogger.ba predstavljamo vam stare razglednice iz svih dijelova BiH. Ovaj put pozdrave vam šaljemo iz Prnjavora, da se zajedno podsjetimo kako se ovo mjesto mijenjalo kroz istoriju.

Ovako je nekada izgledalo Brčko

Putem starih razglednica portal eTrafika.net vraća vas u istoriju i prikazuje vam kako su bh. gradovi nekada izgledali.

Strateški pozicionirano Brčko nije se mnogo promijenilo tokom vremena. Zgrade su samo “nabacile” novu fasadu, a ulice moderniju podlogu. Ipak, sve je zadržalo nekadašnji duh o kome stari Brčaci rado pričaju.

Pozdrav iz Gradiške

Portal eTrafika je odlučio da sve svoje čitaoce vrati u neka davna vremena i kroz razglednice bh. gradova, koje još uvijek nije vrijeme pregazilo, donesemo dio istorije pomalo zaboravljenih perioda naših gradova.

Za početak odlazimo do malog grada na Savi, Gradiške, te vam ove sedmice donosimo neke od sačuvanih razglednica sa kraja 19. i početka 20. vijeka.

 (Ne)prolaznost znamenitosti Doboja

Sačuvanim starim razglednicama vraćamo vas u prošlost Doboja. Kako je nekada izgledao Stari grad, stara dobojska čaršija, austrougarska željeznička stanica… najbolje se vidi na razgledniacama koje, baš zato što su izblijedjele, svjedoče o prolaznosti vremena i neprolaznosti vječnih obilježja.

Ovako su nekad izgledala obilježja Foče

Stare razglednice vratiće vas u daleku prošlost Foče i natjerati da razmislite o tome koliko se ta opština danas razlikuje od one nekadašnje. Da li je išta ostalo isto, uporedite pa zaključite…

eTrafika.net/Starerazglednice.blogger.ba

Ostavite komentar