fbpx

Danas se u Banjaluci završava Sedmi međunarodni sajam meda i pčelinjih proizvoda, koji traje od četvrtka. Učestvovalo je 40 izlagača iz Republike Srpske, Federacije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

med_sajam_blPredsjednik Društva pčelara Banjaluka Veselko Gatarić rekao je da je ova godina bila povoljna za pčelare, ali da je potrošnja meda na jako lošem nivou..

“Za pčelare u Republici Srpskoj ova godina je bila povoljna, a u nekim krajevima i mnogo bolja od prethodnih, pa su zalihe meda na zadovoljavajućem nivou. BiH je po potrošnji meda na samom evropskom dnu. Ono što mi ističemo je da su naši proizvodi zdravi, jer su nam zdravi i čisti predjeli gdje se pčele hrane”, rekao je Gatarić.

Podrži eTrafiku

Pčelar iz sela Mrkonjići kod Popovog polja Slavko Bošković naveo je da su hercegovački pčelari više nego zadovoljni ovogodišnjim prinosima meda.

“Ova godina je počela loše, sa mnogo kiše, ali su kraj proljeća i ljeto bili idealni za pčele. Imam oko 200 društava, bavim se ovim poslom profesionalno i moja četvoročlana porodica živi od pčelarstva”, rekao je Bošković.

 

 

eTrafika.net/foto – Goran Terzić

 

Napiši komentar