fbpx

Nakon dugog zasijedanja, petočlani žiri ovogodišnjeg Memorijalnog foto konkursa „Goran Terzić“ odabrao je 50 najboljih radova.

Na adresu organizatora konkursa, portala eTrafika.net, pristigla su 663 rada, od kojih je odabrano po 10 najboljih za svaku kategoriju – Događaj, Kultura i umjetnost, Ljudi mog grada, Mašta i Život. Stručni žiri čine Aleksandar Čavić, profesionalni fotograf, Samir Zahirović, profesionalni fotograf, Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Haris Čalkić, profesionalni fotograf i organizator Balkan Photo Award, te Vanja Stokić, glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net.

Odabrani radovi će tokom maja biti izloženi u Banjaluci, a njih je snimilo 27 autora – Adi Kolasević, Alen Jehja, Armin Graca, Borislav Brezo, Borislav Zdrinja, Denis Ruvić, Dinko Hošić, Dragana Dušanić, Hasan Puškar, Inga Cvijanović, Ivan Živković, Jasmin Džaferagić, Jelena Medić, Jovan Vidaković, Luka Vranješ, Maja Prgomet, Milena Erceg, Miroslav Mišić, Nemanja Stanković, Nikola Tadić, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Šljivo Husein, Tajana Dedić Starović, Tea Jagodić, Vladimir Stojaković i Vojislav Ritan.

Podrži eTrafiku

Konkurs i izložbu ne bi bilo moguće realizovati bez podrške kompanija Refot BH i Nikon, koje su obezbijedile fotoaparat Nikon D3300 za pobjednika konkursa, te kompanije LANACO, koja će pobjednike kategorija nagraditi tabletima. Informacije o datumu i mjestu održavanja izložbe će biti naknadno saopšteni, a nju pored takmičarskih radova čini i 20 fotografija Gorana Terzića.

Memorijalni foto konkurs „Goran Terzić“ pokrenuo je internet portal eTrafika.net prošle godine, sa ciljem da sačuva sjećanje na svog prijatelja i kolegu koji je preminuo u 57. godini života. Kao diplomirani inženjer elektrotehnike, Terzić je radio u Elektroprenosu, kompaniji LANACO i svojoj firmi „Terzo Computers“, a nakon penzionisanja se vratio velikoj ljubavi iz studentskih dana – fotografiji. Sarađivao je sa više medija, od kojih se ističu eTrafika, Buka, Nezavisne novine i foto agencija Pixsell. Za svoj rad je primio nekoliko priznanja, od kojih je posljednje Grand Prix “Stjepan Sekulić” 2014. godine.

Napiši komentar