fbpx

“David je ubijen 23. marta. Izdahnuo je između 22 i 23 časa. Nakon toga je samo položen u kanalizaciju, sa jasnom porukom.” Tvrdi ovo Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke.

Piše: Vanja Stokić

David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta ove godine, u centru Banjaluke. Za njim je organizovana opsežna potraga, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u rijeku Vrbas. Dva dana nakon toga, MUP RS organizovao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da se David u noći nestanka potukao, napio, drogirao, opljačkao kuću, a zatim namjerno ili slučajno dospio u Crkvenu, koja ga je šest dana nosila do Vrbasa. Uvidjevši niz nelogičnosti u ovoj verziji, te odbijajući da povjeruju u dokaze koji su izneseni, Banjalučani su se počeli okupljati na Trgu Krajine u Banjaluci i tražiti pravdu za ovog mladića.

Podrži eTrafiku

Ističu da je David ubijen, čemu svjedoče i brojne povrede na njegovom tijelu, te upozoravaju da institucije pokušavaju podmetnuti “žrtveno jagnje”. Kako navodi Davor Dragičević, njegov sin je otet, mučen danima, silovan i na kraju likvidiran.

“Od 18. marta ide montiran proces, kako bi ti ljudi na suđenju bili oslobođeni, jer je vrlo lako naći rupe u zakonu. Maltretiranje, silovanje… Zadnji čin je trajao od 20 časova do 21:30. Od 22 do 23h je moja duša izdahnula. Nije mogao izdržati. Znam dobro i njegove posljednje riječi”, kazao je on.

On je najavio još jedan veliki skup u Banjaluci, poput onog koji se desio 21. aprila i kome je prisustvovalo između 10 i 15 hiljada građana, te dao institucijama rok do Davidovog rođendana.

“Tridesetprvi januar 2019. godine vam je krajnji rok da sankcionišete i privedete sva lica koja su učestvovala u brutalnom ubistvu mog djeteta. Imate priliku, gospodo, sada kad se busate u prsa, da spasite ovaj grad i ovu državu, tužilaštvo, MUP, sudstvo… Ako taj rok ne bude ispoštovan, ja sebi organizujem sahranu, svi dobro znate šta je u pitanju”, rekao je Dragičević.

Povodom ovog slučaja organizovana je i posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj je formiran Anketni odbor, koji je do sada saslušao patologa Željka Karana i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića. Prema njihovim izjavama, do sada nije bilo propusta u istrazi.

Napiši komentar