fbpx

“Zašto šutite, koga skrivate?”, odjekivalo je danas ispred zgrade Tužilaštva u Banjaluci.

Piše: Vanja Stokić

Oko dvije stotine članova inicijative “Pravda za Davida” okupilo se ispred Tužilaštva, koje su označili kao “najveće zlo ove države”. Skupu je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je otišao kada su se novinari uputili ka njemu.

Podrži eTrafiku

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, ponovo je naglasio da od institucija nije dobio nijedan dokument, osim potvrde o smrti.

“Imamo samo potvrdu o smrti, da bih ga mogao sahraniti. A ekshuminiraću ga 100.000 puta ako treba. Još uvijek mi nisu proslijedili fotodokumentaciju sa obudukcije, 49 fotografija”, naglasio je on.

Takođe se osvrnuo i na novu istragu, koju je pokrenula Uprava kriminalističke policije Repblike Srpske, na čelu sa načelnikom Sinišom Kostreševićem.

“Nova istraga je pokrenuta i ide u dobrom smjeru. O njoj nećemo pričati, da ne bi bilo kao prvi put. David je u vodi bio nekoliko sati, najviše jedan dan. Mi smo sve otkrili, ali nije na nama da sudio i preduđujemo, imamo nadležne institucije”, rekao je on u obraćanju novinarima.

Dragičević je takođe naglasio kako je svjestan da će borba potrajati, te da do sada novac nije podizan sa računa za pomoć.

Napiši komentar