fbpx

“Gospodine Karane, ovo je vaša katastrofa!”, rekao je Davor Dragičević na Trgu Krajine u Banjaluci, komentarišući zapisnik koji je sastavio specijalista sudske medicine Željko Karan, nakon obdukcije tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

Pokazujući okupljenima na Trgu prvi nalaz obdukcije, Davor Dragičević najavio je objavljivanje i zapisnika druge obdukcije, te upozorio građane da obrate pažnju na njega.

Podrži eTrafiku

“Pažljivo pročitajte, drugo vam ništa neće trebati”, naglasio je on.

Upoređujući nalaze sa obje obdukcije vidimo da se razlikuju vremena smrti. Ono u čemu se slažu jeste da je smrt bila nasilna, da je nastala utapanjem, te da David ima povrede koje je dobio dok je bio živ. Dok se Željko Karan ogradio i naveo okvirno vrijeme smrti, “u intervalu do maksimalno sedam dana prije momenta obdukcije”, njegov kolega Ivica Milosavljević je u svom nalazu bio malo precizniji i naveo da je tijelo Davida Dragičevića provelo u vodi “od dva do maksimalno četiri dana, što znači i da smrtni ishod nije mogao nastupiti prije navedenog vremena”. To praktično znači da je David bio živ najmanje dva dana nakon nestanka.

U Davidovom urinu pronađeni su LSD i marihuana, ali je zanimljivo da se LSD u urinu može otkriti najkasnije pet dana nakon konzumiranja, a marihuana nakon sedam dana.

David je nestao u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u rijeci Vrbas. Prva obdukcija rađena je 25. marta, kada je uzet i uzorak urina, a druga tri dana kasnije.

Željko Karan je u potvrdi o smrti naveo da je David Dragičević umro 18. marta u četiri sata ujutru.

Napiši komentar