fbpx

“David je bio brat za poželjeti, sin za poželjeti i drug za poželjeti. Bio je moj Nikola Tesla jer je osvjetljavao svaki dan mog života. Znam da nije bio lopov, kriminalac, niti bilo šta slično.”

Piše: Vanja Stokić

Ovako je na jučerašnjem okupljanju u Banjaluci govorila mlađa sestra Davida Dragičevića, mladića koji je tragično nastradao i čija je smrt podstakla njegove sugrađane na traženje istine i rasvjetljavanje tog slučaja. Šesti dan zaredom, na Trgu Krajine građani su palili svijeće u njegovu čast, te se upisivali u knjigu žalosti, a njegovi prijatelji su sa okupljenima dijelili svoje uspomene na njega.

Podrži eTrafiku

“Bio mi je prijatelj tokom cijelog mog života, bio je nešto najposebnije što sam mogla da upoznam. Želio je da promijeni svijet”, rekla je Davidova prijateljica Emilija Zebić.

Podrška skupu stigla je i iz Travnika, odakle je doputovao Seldin Sarajčić.

“Plesao sam sa svojom grupom ispred Boske i poznavao sam Davida. Ovo se nije smjelo desiti, a on zaslužuje da se ovako okupljate za njega”, istakao je.

Davidov otac Davor Dragičević ponovo je naglasio da se građani trebaju okupljati mirno i dostojanstveno, bez uplitanja politike. Takođe je podsjetio na račune u banci otvorene za finansiranje pravnog tima.

 

“Zahtijevao sam u banci da računi budu transperentni i na uvid svima. Svi ćete znati gdje je svaki pfening potrošen. Namjeravamo osnovati fondaciju sa njegovim imenom. Nemojte mi donositi novac niti organizovati prikupljanje po gradu, uplatite na račun”, istakao je on.

Broj računa za uplate u KM je 5620 9981 4558 1023 (na ime Davor Dragičević), a za strane valute IBAN BA395620998145581314, SWIFT BIC RAZBBA22.

Okupljanje za Davida se nastavlja i danas, u 18h na Trgu Krajine u Banjaluci.

Napiši komentar