fbpx

U okviru  kulturne manifestacije ”Jesen grafike 2017”, sinoć je u banjalučkoj Galeriji UDAS  otvorena samostalna izložba grafika umjetnika Aleksandra Botića iz Novog Sada pod nazivom ” Grafike”.

Piše: Zorana Stojičić 

„Na ovoj izložbi sam predstavio 15 grafika velikog formata koje su nastale u periodu od 2005. godine do danas, koje predstavljaju presjek teme kojom sam se u tom periodu bavio. Radi se o tematici koja se uglavnom bavi nekim intimnim doživljajima – ličnim zapisima prevedenim u likovni jezik. Prvi put sam u Banjaluci i nadam se da će ih biti još mnogo”, rekao je Botić za eTrafiku.

Podrži eTrafiku

Kulturna manifestacija ”Jesen grafike 2017” realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru nje predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno šest izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Izložba će biti otvorena do 20. novembra i biće dostupna za posjetioce radnim danima i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Napiši komentar