Promocija knjige „Vjetrić nestaško“ u ponedjeljak u Banskom dvoru

0

Promocija dječije knjige „Vjetrić nestaško“ pjesnikinje Jelene Glišić održaće se u ponedjeljak, 22. maja, u vijećnici Banskog dvora u Banjaluci, sa početkom u 19 časova.

O knjizi će govoriti književnik Ranko Pavlović i profestor srpskog jezika i književnosti Enea Hotić. Na promociji će takođe učestvovati učenici OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ iz Banjaluke.

Recencije za knjigu su pisali književnik Ranko Pavlović i urednik elektronskog časopisa za književnost „Suština poetike“ Anđelko Zablaćanski.

„Vjetrić nestaško“ je druga knjiga ove autorke, a prvu pod naslovom „Moja prva dječija knjiga“ objavila je 2012. godine.

Jelena Glišić je rođena 1989. u Derventi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, smjer razredna nastava. Njene pjesme su uvrštene u „Antologiju savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju“ i u „Cvetnik učitelja stvaralaca“, a prevođene su i na ruski jezik. Od maja 2014. godine redovna je saradnica, lektorka i korektorka u časopisu „Suština poetike“, a od prošle godine i jedan od članova uredništva.

Ostavite komentar