fbpx

Uloga asistenata u nastavi je ključna za djecu sa poteškoćama u razvoju, i oni ne bi trebalo da se ustručavaju kada je riječ o traženju podrške za svoj rad. Ovo je jedan od zaključaka sa današnje edukacije za asistente, održane u banjalučkom Domu omladine u organizaciji Udruženja za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“.

Piše: Snježana Aničić

Asistenti su upoznati o tome šta je autizam, važnosti saradnje sa roditeljima, tehnikama i metodama rada, ali i njihovim obavezama i ulogama. Međusobno su razmijenili iskustva, savjete i ideje. U Udruženju su svjesni da edukacije za asistente nisu njihov zadatak, a predavanje je osmišljeno kao temelj i pomoć za dalji rad trenutnih i budućih asistenata.

Podrži eTrafiku

„Zadovoljni smo kako su prošle organizacija i realizacija edukacije. Znamo da mi nismo ti koji treba da organizuju ovakve edukacije, ali dok drugi to ne prepoznaju, mi smo taj zadatak preuzeli na sebe. Prisutni asistenti su bili zadovoljni, te se nadamo da će im biti od koristi u daljem radu“, istakla je diplomirana psihologinja i stručna saradnica Udruženja Nikolina Klepić.

Ovo je prvo od dva edukativna predavanja koje Udruženje ,,Djeca svjetlosti“ organizuje u sklopu realizacije projekta „Autizam – upoznavanje, razumijevanje i inkluzija“. Za drugu, koja će se održati 27. maja, možete se prijaviti putem maila djecasvjetlosti@gmail.com.

Projekat „Autizam – upoznavanje, razumijevanje i inkluzija“ realizuje se u okviru programa „Jednakost za sve – Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije“ kroz program grantova. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BIH.

[post_ender]

Napiši komentar