fbpx

Izložba u organizaciji Omladinskog centra “Zdravo da ste” otvorena je u petak, 10. marta, u banjalučkom Domu omladine.

Talenat i kreativnost ovim putem pokazali su polaznici likovne radionice pod vođstvom Živane Đukić. Moramo priznati da se na prvi pogled ne čini da je riječ o amaterima, već o profesionalnim slikarima.

“Na izložbi smo prikazali mješovite radove rađene raznim tehnikama. Polaznici kursa su pretežno omladinci i djeca, ali bilo je i odraslih. S obzirom na to da znamo kako se centar ‘Zdravo da ste’ bavi humanitarnim radom već više godina i mi smo krenuli tim pravcem, pa će sav prihod od prodatih radova biti uplaćen u humanitarne svrhe, tačnije za rad Javne kuhinje i kupovinu materijala koji je potreban za opstanak radionice”, izjavila je za eTrafiku voditeljka i mentorka radionice Živana Đukić.

Podrži eTrafiku

“Polaznicima kursa slikarstvo je hobi u kojem uživaju, a ja se trudim da im prenesem svoje znanje koje sam stekla na Akademiji”, dodaje Živana.

Kao i brojne druge nevladine organizacije i centar “Zdravo da ste” muku muči sa finansijama.

“Naš rad se zasniva na podršci lokalnih gradskih vlasti, projekata i dijelom se sami finansiramo. Svake godine je sve teže uspostaviti samoodrživost jer je sve manje mogućnosti za apliciranje na grantove tako da moramo razmišljati o samoodrživosti pa je ovo jedan od vidova kako to i da ostvarimo”, kazala je za eTrafiku koordinatorka aktivnosti centra Snježana Blagojević.

“Zdravo da ste” je grupa profesionalaca, volontera i posvećenih pojedinaca koja pomaže ljudima u nevolji i onima kojima je potrebna podrška u razvoju. Podržavaju pravo na razvoj djece, mladih i odraslih putem grupnih i razvojnih aktivnosti.

eTrafika.net – Milica Kulić

Napiši komentar