fbpx

Noć vještica ili Halloween je praznik koji se prvenstveno slavi u Americi, Irskoj, Kanadi, Novom Zelandu… Stari Kelti su vjerovali da u noći prije dana mrtvih, mrtvi napuštaju grobove, te nakratko posjećuju Zemlju i svoje domove, zbog čega su se živi prestrašeni mogućnošću susreta sa mrtvima prekrivali zastrašujućim maskama i stvarali veliku buku. Posljednjih godina ovaj praznik obilježava se i kod nas.

Velika posjećenost maskenbala potvrda je da mladim ljudima u ovom gradu treba više ovakvih događaja a sjajne maske dokaz su njihove kreativnosti.

-Našem gradu treba više ovakvih događaja jer ovo je sjajna prilika pa pokažemo svoju kreativnost i šta mladi znaju i mogu. Super provod i opušteno druženje na ovakvim žurkama je zagarantovano i nadam se da će ih u buduće biti mnogo više – rekla je Božana Mandić student Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci.

Podrži eTrafiku

Bilo je i onih koji su svojim maskama htjeli skrenuti pažnju na stalne probleme u našoj državi.

-Večeras sam u kostimu izbjeglice. Iskreno to mi je bilo najlakše iskombinovati ali takođe ovim kostimom želim da skrenem pažnju na probleme izbjeglica. Na ovaj način prozivam čelne ljude da misle malo i na druge ne samo na sebe – rekao je Markan Krivošija.

Za dobru zabavu na maskenbalu pobrinule su se DJ vještice,  Joma Maja (Banja Luka), Tijana Kabić (Novi Sad), Kristina Lalić (Beograd).

Na kraju žurke dodjeljene su i nagrade za najbolje kostime u kategorijama horor, dvojnik, sexy i razno.

 

 

eTrafika.net – Danijela Pešević

Napiši komentar