fbpx

Večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci počeo 11. Memorijalni bokserki turnir “Radovan Bisić” na kojem učestvuje preko 30 boksera iz osam zemalja: Slovačke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Poljske, Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske.

Večeras je na program bilo ukupno 13 polufinalih borbi, dok su sutra na program finalne borbe.

Organizator 11. memorijala posvećenog legendarnom banjalučkom bokseru Radovanu Bisiću je njegov klub Slavija, koja ove godine proslavlja veliki jubilej, 50 godina postojanja i uspješnog rada.

Podrži eTrafiku

Prije početka prve borbe minutom ćutanja odata je pošta preminulom bokseru Radovanu Bisiću, čije ime nosi turnir i koji se održava u znak sjećanja na ovog velikog boksera, nekadašnjeg člana bokserskog kluba “Slavija”.

Ovaj turnir večeras je okupio dosta građana koji su na ringu postavljenom na Trgu Krajine mogli uživati u odličnim borbama. Najveću podršku su svakako imali domaći bokesri Slavije od kojih se očekuju dobri rezultati.

Ovaj događaj na Trgu Krajine predstavlja kruna proslave, koja traje punih 12 mjeseci. Bokserski klub Slavija je ponos grada Banjaluke i Srpske i jedan od najuspešnijih sportskih klubova na ovim prostorima, o čemu svjedoči činjenica da je banjalučki klub iznjedrio desetine asova svjetskog formata, među kojima je bio i Radovan Bisić.

Turniru je večeras prisustvovao i jedna od najvećih bokserskih legendi Banjaluke, Marijan Beneš koji se mogao uvjeriti u kvalitete svih boksera koji su učestvovali an turniru.

Od 2006. godine, ovaj turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske bokserske konfederacije, a prvi put je održan 1997. godine.

Pokrovitelji memorijalnog turnira “Radovan Bisić” su kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Administrativna služba grada Banjaluka.

Finale 11. memorijalnog bokserskog turnira “Radovan Bisić” biće održano sutra u 20. časova.

 

 

eTrafika.net – D. Radujković

 

Napiši komentar