fbpx

Drugo veče manifestacije “Dani mode 2014” protekli je u znaku kreatora. U banjalučkom Domu omladine svoje kreacije predstavilo je šest kreativaca, a posjetioci su imali priliku da vide i kolekciju nakita.

Predsjednica Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom MIS Banjaluka i organizatorka “Dana mode 2014” Sunčica Laguza rekla nam je da je ovo veče bilo rezervisano za modne kreatore.

“Ovo veče je posvećeno modnim kreatorima koji su imali želju i mogućnosti da učestvuju. Imamo šest modnih kreatora i kolekciju nakita. Zatvorili smo sa Vera fashion. Oni će imati posebnu reviju vjenčanica, a sinoć je bila revija korzeta.”

Podrži eTrafiku

Ksenija Đukić Stanarević iz modne kuće Vera fashion pojasnila nam je malo detaljnije modele koje smo vidjeli.

“Predstavila se kolekcija korzeta i ukrasa za kosu. Imamo 15 modela, sve je ručni rad. Grupisani su po dva, recimo dva su od skaja, dva su sa aplikacijama, dva su ručno iscrtana… Predstavili smo i korzete izvezene staklićima i Svarovski kristalima. Najbitnije je da je sve rukom rađeno i da ne postoje dva ista modela. Korzet je sam po sebi jedan odjevni predmet koji je vrlo upečatljiv i ne bi bilo dobro da ima više takvih. Ručni rad je najsporiji kada se vezu staklići, jer se svaki posebno veze. Ako je puni vez, onda se jedan korzet radi mjesec i po dana.”

U programu je učestvovao i plesni klub Latino Dance. Ova manifestacija održava se 15. godinu zaredom, u saradnji sa Centrom za kulturne i promotivne djelatnosti “Primera MLLL” Banjaluka. Pokrovitelj je područna Privredna komora regije Banjaluka, Grad Banjaluka i Banjalučka pivara.

(eTrafika.net – V. Stokić; Foto: V. Stokić)

Napiši komentar